De wandeltocht


Naar Athene

Parthenon, Akropolis

Je kunt natuurlijk een pelgrimspad volgen naar Santiago de Compostella, maar dat is en wordt al heel vaak gedaan. Zo gelovig zijn we ook niet, dus waarom niet een wandeltocht naar het land wat wel de bakermat van de beschaving, of minimaal de bakermat van de democratie wordt genoemd: Griekenland. En dan wel naar de Akropolis, de 156 meter hoge tafelberg in de hoofdstad. Akropolis betekent “hoogste deel van de stad”. Dan moeten we ook beginnen bij het hoogste gebouw van onze provinciehoofdstad: De Dom in Utrecht. Utrecht naar Athene is geen bestaand pad, hoewel er wel diverse lange afstandswandelpaden zijn die we op de route tegen gaan komen. We zetten zelf de route helemaal uit en bepalen elke keer weer hoe de volgende etappe er uit ziet. Daarbij houden we rekening met het (openbaar) vervoer, het landschap, de wandelafstand en slaap- en eetgelegenheden. We wandelen dan ook niet in een rechte lijn naar Athene, maar gemiddeld genomen wandelen we natuurlijk wel in zuidoostelijke richting.

Op 10 april 2016 hebben wij de eerste stappen gezet. Een bescheiden stukje van Utrecht naar Driebergen, maar we houden ons vast aan de tekst van de Chinese filosoof Laozi die al ver voor onze jaartelling aangaf: “a journey of a thousand miles, begins with a single step”.

Veel plezier met het lezen van onze etappeverslagen en het volgen van ons avontuur!

Hoever zijn we?

Op 8 oktober 2016 hebben we de Duitse grens bereikt en die dag bereikten we ook het einde van het Marskramerpad in Bad Bentheim. Vanaf dat moment houden we vanaf Bad Bentheim globaal gezien zuidoostelijk aan richting Zuidwest-Tsjechië. Op 10 december 2017 zijn we in Trusetal aanbeland, in de deelstaat Thüringen, net in het voormalige Oost-Duitsland. Op 12 december 2017 hebben we een stuk verderop bij Coburg alvast een stukje van de route gewandeld, omdat er op de door ons bedachte route teveel sneeuw lag. Op de etappepagina’s kun je de gelopen route per etappe zien. In september 2018 zullen we naar verwachting het stuk dichtlopen tussen Trusetal en het fraaie Coburg.

In de tussentijd doen we ook een rondje in en om de provincie Utrecht. Daar doen we geen verslag van, maar we hebben wel een pagina waarop je de routes kunt zien en de bijbehorende foto-impressie per etappe.