Etappe 29: Kassel – Körle

Staatspark Karlsaue

Etappedetails

Etappenummer 29
Datum 16 april 2017
Provincie/Deelstaat Hessen
Land Duitsland
Startpunt Kassel
Eindpunt Körle
Afstand in kilometers 21,1
Laagste en hoogste punt van de etappe in meters 133/287
Weer Maximum temperatuur: 11 graden

Windrichting en -kracht: O, 4

Weertype: vrij veel zon in de ochtend, in de middag meer bewolking met één korte bui met wat hagel

Horeca onderweg, nabij route In Kassel bij de start is er horeca in overvloed. In Dittershausen weinig horeca, in Dörnhagen twee pizzeria’s, in Wollrode en Albshausen geen horeca, in Körle wel wat horeca waaronder twee bakkerijen.
Vervoer Auto op eindpunt in Körle gezet en daar vanuit Kassel naar toe gelopen.

Verslag

Een dagje vrij heeft de knie van Ria goed gedaan. Ze loopt weer als een kievit zou je bijna zeggen. Gelukkig maar, want vandaag en morgen staan er nog twee etappes op het programma. We hebben besloten om vandaag iets langer te lopen en morgen iets korter. Zo zijn we morgen op tijd klaar en kunnen we bijtijds naar huis rijden. Onze oorspronkelijke eindbestemming van vandaag, Guxhagen, is gewijzigd in Körle. Na het ontbijt brengen Rob en Bart een auto naar het eindpunt in Körle en met één auto komen ze weer terug naar Kassel. De start is bij het hotel, dat is gemakkelijk! Het is nog heerlijk zonnig als we van start gaan. De eerste kilometers hebben we nodig om langzaam maar zeker de stad uit te lopen. We lopen door de Kasselse schilderswijk met straatnamen als Rembrandtstrasse, Frans Halsstrasse en Rubensstrasse.  Daarna belanden we in Staatspark Karlsaue. Er zijn veel mensen aan het wandelen en hardlopen deze ochtend, het is er ook weer voor. Er is veel water met mooie bruggetjes, theehuizen. Mooi zo binnen de stad, dit zou elke grote stad moeten hebben.

Als we de stad uit zijn en onder de A49 door gelopen zijn, houden we een stuk van de rivier de Fulda aan richting Dittershausen. We hebben eigenlijk wel zin in koffie, maar het is inmiddels best fris door de wind die er staat en een goede, beschutte plek om even te zitten vinden we niet. Dan maar even volhouden tot na de A44, dan zijn we bij Dittershausen en daar is vast een bankje of iets dergelijks. De Garmin GPS van Rob geeft aan dat we naar links moeten om onder de snelweg door te gaan. Daar lijkt echter helemaal geen weg te lopen. Maar schijn bedriegt. Een klein paadje met een wat lastige afdaling leidt tot een eerst door bomen uit het zicht gehouden tunneltje. Het wordt duidelijk niet vaak gebruikt. Aan de andere kant van de snelweg komen we in een stukje bos waar nauwelijks een pad te onderscheiden is. We volgen maar de route die de GPS aangeeft en uiteindelijk komen we op een normaal pad uit wat naar de rivier de Fulda leidt. Op de kade, in het gras, uit de wind en met wat zon is het tijd voor een kop koffie en een broodje. Wel oppassen voor teken in het hoge gras, bij Rob zit al een kleintje op zijn hand. Aan de overkant van de rivier ligt Dittershausen waar we al snel doorheen gewandeld zijn. Dan is het nog maar een paar kilometer naar Dörnhagen. Het ziet er gezellig uit daar, maar de wolken worden wel steeds dreigender. Als we net even zitten, wordt het wel erg donker. Als we net onze regenspullen preventief aangetrokken hebben, gaat het kort maar krachtig regenen en we zien ook hagelstenen op de grond liggen. Het duurt echter niet lang voordat het droog is en we weer wat kleding uit kunnen doen.

Door het glooiende landschap doen we nog de gehuchtjes Wollrode en Albshausen (tijd voor een appel) aan voordat we zicht krijgen op Körle. De laatste kilometers dalen we vrijwel alleen nog maar. In het centrum is het nog even zoeken naar de straat waar we vanochtend de auto hebben geparkeerd, maar ook dat lukt weer. Het was een mooie en gevarieerde wandeldag vandaag. We frissen ons op in het hotel en drinken wat bij Bier- und Weinlokal Ulenspiegel niet ver bij het hotel vandaan. De drank ik hier voor 21.00 uur goedkoper dan na 21.00 uur, best bijzonder. Het is einde middag, dus we zitten in de goedkope periode. Bianca ziet gebakken feta op het menu staan en zo’n hapje wil ze wel proberen. Het smaakt meer dan uitstekend! Veel beter dan het eten wat we daarna krijgen voorgeschoteld bij de Chinees. China-restaurant China Town nomineren we hierbij voor de slechtste Chinees ooit. Toen er bij binnenkomst geen andere gasten zaten, hadden we al conclusies moeten trekken, maar we zijn er toch gaan zitten. Het was op zijn zachtst gezegd niet best. Het feit dat we al blij waren dat we geen last van onze magen kregen, zegt al genoeg… Als je dan toch lekker wilt eten, ga dan naar Vietnamees restaurant Pho Vang in het centrum waar we de dag ervoor van een heerlijke lunch genoten. Een aanrader!

Foto’s

En reisleider, kunnen we van start?

En reisleider, kunnen we van start?

De Friedenskirche in Kassel

De Friedenskirche in Kassel

Staatspark Karlsaue

Staatspark Karlsaue

Nog fris zo aan het begin van de dag

Nog fris zo aan het begin van de dag

Een echte paaskleur

Een echte paaskleur

Kunnen we hier wel onder de snelweg door?

Kunnen we hier wel onder de snelweg door?

Wat heeft die zoon van ons nu toch bedacht?

Wat heeft die zoon van ons nu toch bedacht?

Gewoon weer gelukt, ondanks een spannende tunnel

Gewoon weer gelukt, ondanks een spannende tunnel

Wat is er te zien?

Wat is er te zien?

We lopen meer dan eens naast de rivier de Fulda

We lopen meer dan eens naast de rivier de Fulda

We hebben de route aangepast en lopen een stuk op de kaart

We hebben de route aangepast en lopen een stuk op de kaart

Ze lachen nog, de benen voelen vast nog goed dan ;-)

Ze lachen nog, de benen voelen vast nog goed dan 😉

Duitse Paascreativiteit

Duitse Paascreativiteit

Tijdelijk wat minder mooi weer

Tijdelijk wat minder mooi weer

Info over Wollrode

Info over Wollrode

An apple a day, keeps the doctor away

An apple a day, keeps the doctor away

Op het achterste bord leek het even of we Athene al hadden gehaald...

Op het achterste bord leek het even of we Athene al hadden gehaald…

Heeft Rob's moeder nou een Sex on the beach-cocktail in haar hand?

Heeft Rob’s moeder nou een Sex on the beach-cocktail in haar hand?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.