Etappe 30: Körle – Melsungen 2

Lekkere kaasjes bij het ontbijt

Etappedetails

Etappenummer 30
Datum 17 april 2017
Provincie/Deelstaat Hessen
Land Duitsland
Startpunt Körle
Eindpunt Melsungen
Afstand in kilometers 8,7
Laagste en hoogste punt van de etappe in meters 159/334
Weer Maximum temperatuur: 10 graden

Windrichting en -kracht: ONO, 4

Weertype: zwaar bewolkt met druilerige regen. Aan het einde van de wandeling droog en wat zon.

Horeca onderweg, nabij route In Körle wel wat horeca waaronder twee bakkerijen (maar niet op Paasmaandag). In Melsungen veel horeca. Op Paasmaandag konden wij terecht voor koffie, gebak en broodjes bij

Bäckerei Konditorei Cafe Klabunde, Kasselerstrasse 40, Melsungen

Vervoer Auto op eindpunt in Melsungen gezet, daarna 2e auto in Körle en gelopen naar Melsungen.

Verslag

We kunnen nog één keer genieten van het ontbijt in het hotel voordat we alle spullen in de auto’s gooien en naar het eindpunt van vandaag rijden: Melsungen. Nabij het centrum zit een parkeerterrein waar het gratis parkeren zou moeten zijn, maar dat blijkt niet het geval en zelfs op deze 2e Paasdag moet er betaald worden. Gelukkig geen schokkende bedragen dus we zetten een auto er neer. Met de andere auto rijden we naar de plek in Körle waar we gisteren geëindigd zijn. Op deze druilerige maandagochtend zien we maar weinig mensen op straat en geef ze eens ongelijk. Het is een korte etappe vandaag, net iets minder dan 9 kilometer in totaal. Toch zit er nog een venijnige klim door het bos in, nadat we weer eens de rivier de Fulda zijn overgestoken en het kleine Lobenshausen door zijn gewandeld. Zo heb je in het bos wat minder hinder van de regen, maar omhoog lopend krijg je weer een natte rug van het luie zweet wat er uit komt! We moeten het laatste stuk bos over een overwoekerd pad. Het is niet helemaal duidelijk of er eigenlijk een meter of twintig parallel aan dit pad een ander, beter pad loopt. Nou ja, voor je het weet is het bos weer achter de rug en zien we Melsungen verschijnen. Het is inmiddels droog geworden en de zon doet zelfs zijn best!

Als we het stadje (14.000 inwoners) inwandelen, komen we langs het fraaie Schloss Melsungen. Dan staan we opeens in een winkelstraat met op de hoek een bakker en die is open! Het is Bäckerei Konditorei Cafe Klabunde en ze hebben er koffie met overheerlijke gebakjes met namen als “Bratapfelkuchen”, “Frühlingsschnitte”, “Schokotraum” en “Windbeutel”. Zo kunnen we opgewarmd en met geleegde blazen terug naar onze auto en de terugreis naar Nederland aanvangen. We lassen een tussenstop in bij Lippstadt. Daar hebben we goede herinneringen aan Café Central. We bestellen allemaal soep en Flammküchen en dat blijkt wel wat veel. We eten op wat we kunnen en dan is het tijd voor nog een paar uur rijden terug naar huis. We kijken terug op een geslaagde periode in Kassel en omgeving. De verwachting is dat we in oktober/november 2017 weer verder zullen gaan met deze wandeling. We kijken er naar uit!

Foto’s

Ons laatste ontbijt in Kassel

Ons laatste ontbijt in Kassel

Een berg gezondheid

Een berg gezondheid

Eerst nog een stukje Körle

Eerst nog een stukje Körle

Vochtig buiten

Vochtig buiten

Kleurrijk vogeltje

Kleurrijk vogeltje

Nog even afdalen en we zijn er

Nog even afdalen en we zijn er

Schloss Melsungen

Schloss Melsungen

Voor de laatste keer koffie met gebak

Voor de laatste keer koffie met gebak

Die Gänsemagd (De ganzenhoedster)

Die Gänsemagd (De ganzenhoedster)

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Etappe 30: Körle – Melsungen

  • Pa en Ma Maijenburg

    We hebben alle 4 de verslagen weer gelezen. Fantastisch beschreven hoe we gelopen hebben en wat we onderweg allemaal voor obstakels tegen gekomen zijn. Als je zelf mee gelopen hebt zie je al lezend alles weer terug. Het was voor ons een fantastisch fijn weekend om met jullie op te trekken en deze etappes mee te lopen. Bedankt.

  • Richard de Witte

    Hoi Rob,
    Ik had hem al eens gekeken maar toen niks geplaatst. Dit is echt een coole site. Leuk voor ons maar ook voor de wandelaars lijkt me. Kan je nog eens terug kijken ( en trots zijn) op wat je allemaal gelopen hebt.