Etappe 41: Wasungen – Obermaßfeld-Grimmenthal

Mooi glooiend!

Etappedetails

 

Etappenummer 41
Datum 16 september 2018
Provincie/Deelstaat Thüringen
Land Duitsland
Startpunt Wasungen
Eindpunt Obermaßfeld-Grimmenthal
Afstand in kilometers 20,5
Laagste en hoogste punt van de etappe in meters 263/475
Weer Maximumtemperatuur: 22 graden

Weertype: Zonnig en droog

Horeca onderweg, nabij route Centrum Wasungen voldoende mogelijkheden.
Hotel & Restaurant Brückenmühle in Walldorf
Bäckerei Dittmar, Fritz-Aßmus-Straße 13 in Walldorf (di-za vanaf 05:00 uur!)
Vervoer Met de auto vanuit Meiningen naar Obermaßfeld-Grimmenthal, met de trein naar Wasungen

Verslag

Het is zondag vandaag en dan zijn er niet veel bakkers (vroeg) open, maar Rob heeft er één gevonden. We halen wat broodjes op en nemen blikjes mee. We smeren ons brood onderweg tijdens de wandeling wel, dan kunnen we nu gelijk doorrijden naar het station van Obermaßfeld-Grimmenthal. Het is nog frisjes, zo’n 5 graden, maar de rest van de dag wordt heerlijk: volop zon en 22 graden. Iets voor 9 uur arriveren we met de trein in Wasungen en kan het wandelen beginnen. De Werra stroomt het eerste deel van de wandeling steeds links van ons en rechts van ons ligt een flink stuk bos waarbij wij langs de rand lopen. Het eerste uur hebben we er goed de pas in. We zien een enkele fietser, hardloper en mountainbiker, maar verder is het rustig op zondagochtend. Net voor het plaatsje Walldorf gaan we even zitten, nemen we een bak koffie en smeren we onze eerste broodjes.

We houden zuidzuidoostelijk aan en via een kronkelend fietspad komt Meiningen steeds dichterbij. Het landschap is meer open en we zien op een kleine beboste heuvel Schloss Landsberg liggen. Het slot is inmiddels in Chinese handen en het moet weer een hotel worden, een functie die het tussen 1978 en 2014 ook al had. In Meiningen steken we de Werra over en gaan we oostelijk van deze rivier lopen. In het midden van Meiningen ligt een Engelse tuin van 12 hectare. Hertog Georg I von Sachsen-Meiningen liet het park in 1782 ten noorden van de historische oude binnenstad aanleggen. Het is een van de oudste stadsparken in Duitsland en zeker niet onaardig om te zien. We maken er gebruik van een bankje bij een vijver en eten er o.a. het restantje pasta op van het diner van gisteravond. Niets mis mee! Morgen wordt het nog een paar graden warmer en we hebben besloten om vandaag wat extra kilometers te lopen, dan zijn we morgen op tijd klaar en kunnen we genieten van een barbecue.

We lopen Meiningen uit via de wijk Klein Tirol. Hier zijn we al duidelijk aan het stijgen. Drie kilometer achter elkaar gaat het omhoog, soms best met een aardig percentage. We moeten tenslotte 200 meter hoger geraken. Deze “pukkel” loopt door het bos. Langzaam maar zeker bereiken we de top en dan is het nog 2,5 kilometer afdalen tot aan het station van Obermaßfeld-Grimmenthal waar onze auto nog netjes geparkeerd staat. Om 14.00 rijden we weer naar Meiningen. Bij ons huisje kunnen we buiten in de tuin zitten. Terwijl we de vochthuishouding weer op orde brengen, kijken we ook gelijk even naar de Formule 1-race via de Ziggo-app op de telefoon van Rob. De paarse Chinese kool met gehakt en gebakken aardappelen die we vervolgens klaarmaken smaakt prima. Alles is op, dat zegt genoeg! We lopen toch nog 2 km naar het centrum om wat te drinken. We hebben een café op het oog, maar dat gaat pas om 20 uur open en dat is het nog (net) niet. Het wordt dan maar een andere kroeg waar we net al langs liepen. Bianca bestelt een cappuccino, maar dat hebben ze niet: “Het is hier een kroeg mevrouw, koffie schenken we hier niet”. Haha, geweldig! Doe dan maar een rode wijn, halbtrocken graag. Dat blijkt ook best ingewikkeld voor de barman, maar hij schotelt haar uiteindelijk een prima wijntje voor. Het was weer een geslaagde dag.

Net gearriveerd in Wasungen, we gaan zo starten

Net gearriveerd in Wasungen, we gaan zo starten

Mooi glooiend!

Mooi glooiend!

We volgen regelmatig het Werratal-fietspad

We volgen regelmatig het Werratal-fietspad

Kerk in Walldorf

Kerk in Walldorf

Bijna herfst, maar nog volop in bloei

Bijna herfst, maar nog volop in bloei

Huizen met statuur in Meiningen

Huizen met statuur in Meiningen

Poseren in de Engelse tuin in Meiningen

Poseren in de Engelse tuin in Meiningen

Even wat reclame maken voor Centric

Even wat reclame maken voor Centric

Iets voor de (grond)watervoorziening

Iets voor de (grond)watervoorziening

Even rusten

Even rusten

De laatste kilometers langs de bosrand

De laatste kilometers langs de bosrand

Bijna in Grimmenthal

Bijna in Grimmenthal

Station van Obermaßfeld-Grimmenthal

Station van Obermaßfeld-Grimmenthal

Rob kijkt naar de race met Max Verstappen

Rob kijkt naar de race met Max Verstappen

Centrum van Meiningen

Centrum van Meiningen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.