Etappe 45: Schney – Burgkunstadt

Hop

Etappedetails

 

Etappenummer 45
Datum 21 september 2018
Provincie/Deelstaat Beieren
Land Duitsland
Startpunt Schney
Eindpunt Burgkunstadt
Afstand in kilometers 17,0
Laagste en hoogste punt van de etappe in meters 264/300
Weer Maximumtemperatuur: 27 graden

Weertype: Steeds meer bewolking, maar droog

Horeca onderweg, nabij route Michelau in Oberfranken: voldoende eetgelegenheden
Hochstadt am Main: Bakkerij Lorenz Sünkel, Hauptstraße 22
Burgstall: Fischer, Burgstall 3
Burgkunstadt: Bahnhofstüberl, Am Bahnhof 1. Verder nog voldoende eetgelegenheden iets verder van het station.
Vervoer Met de auto naar Burgkunstadt, met de trein naar Schney, na afloop door met de auto naar Schweinfurt

Verslag

De laatste wandeldag staat op het programma en wel van Schney (uit te spreken als sjnai en niet als sjnee) naar Burgkunstadt. We zijn voor ons doen laat wakker, het is al zes uur als we onze ogen open doen. Vanavond slapen we een nacht in Schweinfurt dus we pakken al onze spullen in. Rob haalt de broodjes terwijl de dames de voorbereidingen voor het ontbijt doen. Nadat we alle spullen naar beneden hebben gesleept en in de auto hebben gezet, wordt het tijd om de eigenaresse de huur te betalen. We hebben 180 Euro afgesproken en dan blijkt dat ze vergeten was dat we met 3 personen kwamen. Eigenlijk betekende dat 10 Euro extra per nacht, maar dat had ze dus niet doorgegeven en gelukkig berekent ze dit niet alsnog door omdat de fout bij haar lag.

De auto brengt ons netjes naar het station van Burgkunstadt en we nemen de trein naar Schney, via Lichtenfels. Rob heeft de kaartjes op zak en maakt net gebruik van het toilet als de conducteur langs komt om te controleren. Hij vindt het geen probleem zoals in al die kleine lokale treinen nooit iets een probleem lijkt. Het stationnetje van Schney heeft weinig om het lijf en komt ons natuurlijk nog bekend voor als eindbestemming van onze vorige wandelvakantie in december. De benen van Brigitte en Bianca voelen nog wat stijf in het begin, maar dat zal spoedig wegtrekken. Ook vandaag zien we weer weinig dieren. We moeten het doen met een haas, een fazant en een dood beestje wat waarschijnlijk een spitsmuisje is, of anders misschien wel een jonge mol. We zijn geen Freek Vonk, oordeel zelf als je de foto’s bekijkt.

Nadat we Schney aan de zuidkant verlaten en oostelijk aanhouden, komen we vrij snel bij Michelau in Oberfranken. Er wordt druk aan een weg gewerkt, waardoor we een stukje om moeten lopen door het dorp. Het stelt zowaar iets voor dit dorp, het is met ruim 6000 inwoners dan ook drie keer zo groot als Schney. We volgen nog een tijd lijn de rivier de Main en in deze streek wordt veel grind gewonnen naast dat er ook veel werkzaamheden bezig zijn. We weten niet precies wat allemaal de bedoeling is, maar er zijn mensen en machines genoeg aan de slag. Er is weinig bewolking vandaag en ondanks dat het vandaag een paar graden koeler is dan de 29 graden van gisteren, voelt het daardoor toch warmer aan. Ook in deze streek weer veel verkiezingsposters. Voor ons als bezoekers niet zo van toepassing, maar het leeft blijkbaar wel (of ze willen dat het gaat leven). Het volgende dorp waar we belanden is Hochstadt am Main. Ze hebben hier ook een Rathaus met een bankje waar wij mooi gebruik van kunnen maken voor een broodje en een kopje koffie of thee. We zien de bewolking toenemen in de verte. Er is regen voorspeld later op de dag, nu toch nog niet?

We zijn weer op krachten gekomen en al snel volgt het superkleine Burgstall. Als je niet oplet, dan ben je er al weer doorheen. We kruisen de rivier en lopen dan naast de spoorlijn het laatste stuk naar Burgkunstadt waarbij we Neuses am Main nog schampen, maar niet aandoen. Het station van Burgkunstadt doemt al op en daar staat onze auto geparkeerd. We nemen nog wat foto’s bij het borg Wilkommen in Burgkunstadt en dan hebben we wel een drankje verdiend. We zien dat er een eet- en drinkgelegenheid direct bij het station zit: Bahnhofstüberl. Ze hebben er een prima biertje en prima brood met allerlei vlees en worsten. Eerst was het plan om allemaal een bord “gemischte Platte” te bestellen, want het was niet duur, maar we besloten maar met één bord te beginnen en dat blijkt voldoende voor ons allemaal. Tijd om naar Schweinfurt te gaan, ruim een uur rijden. Dat gaat probleemloos en al spoedig staan we voor het hotel. De auto kunnen we kwijt in een grote parkeergarage direct achter het hotel, het hoort er alleen niet bij. De Rewe-supermarkt zit ook heel dicht bij het hotel, daar slaan we wijn en blikjes met lekkers in. In Duitsland heb je net weer andere dingen in blik dan in Nederland en zo komt er thuis weer eens iets ander lekkers op een toastje. Bianca tikt nog een paar laarsjes op de kop. Inmiddels regent het al en ook meer dan een verdwaalde druppel. Brauhaus am Markt wordt ons toevluchtsoord de komende anderhalve uur. Met een drankje en een klein hapje erbij is het hier in dit vrij drukke café-restaurant goed toeven. Voor het diner valt de keuze op Chumbos, Mexican Grill & Bar. Het smaakt allemaal prima. Nog een laatste drankje in de kroeg en dan vallen al weer op tijd de ogen dicht. Het was een mooie wandelweek, morgen rijden we weer naar huis!

Schney

Schney

Hop

Hop

In herfsttenue

In herfsttenue

Spitsmuis? In ieder geval overleden...

Spitsmuis? In ieder geval overleden…

Al 100 jaar

Al 100 jaar

Weerspiegeling

Weerspiegeling

Oeverpad bij Michelau in Oberfranken

Oeverpad bij Michelau in Oberfranken

Bij grindwinningsgebied bij de rivier de Main

Bij grindwinningsgebied bij de rivier de Main

Bijna in Hochstadt am Main

Bijna in Hochstadt am Main

Herfstkunst

Herfstkunst

Pauze bij stadhuis van Hochstadt am Main

Pauze bij stadhuis van Hochstadt am Main

Vooruitgeschoven post?

Vooruitgeschoven post?

Hoera, de benen krijgen rust

Hoera, de benen krijgen rust

Gelukt!

Gelukt!

Welkom in Burgkunstadt

Welkom in Burgkunstadt

Ons startpunt weer volgend jaar

Ons startpunt weer volgend jaar

Lekker hapje na afloop van de wandeling

Lekker hapje na afloop van de wandeling

De wandelvakantie zit er weer op

De wandelvakantie zit er weer op

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.