Etappe 51: Trabitz – Schwarzenbach bei Pressath

Smile!

Etappedetails

 

Etappenummer 51
Datum 18 april 2019
Provincie/Deelstaat Beieren
Land Duitsland
Startpunt Trabitz
Eindpunt Schwarzenbach bei Pressath
Afstand in kilometers 15,9
Laagste en hoogste punt van de etappe in meters 412/478
Weer Maximumtemperatuur: 19 graden

Weertype: Zonnig

Horeca onderweg, nabij route Café La Via, Kemnather Strasse 20, Pressath
Vervoer Met de auto naar Schwarzenbach bei Pressath. Met de trein naar Trabitz. Na afloop  met de auto terug naar Windischeschenbach.

Verslag

Ditmaal ontbijten we “gewoon”, met broodjes en beleg. Met z’n allen lopen we naar de bakker om broodjes uit te kiezen. Rob maakt vervolgens op eigen krachten een heerlijk gekookt eitje, want in dit huis staat geen eierkoker om te assisteren. We zijn ruim op tijd op het station van Schwarzenbach bei Pressath. De trein vertrekt om 7.44 uur en vandaag blijken we dezelfde conducteur als gisteren te hebben.

De ooievaar bij station Trabitz is niet thuis. Misschien is hij wat baby’s rond aan het brengen? Bianca pint nog wat Euro’s nabij het station en daarna vertrekken we. Rob en Brigitte starten direct zonder jas, voor Bianca is dat nog een stap te ver. Ook nu onderweg weer veel paasversieringen, in tuinen en op pleinen. Onderweg bij Pressath na een handvol kilometers is door Rob een aantal pizza-punten ingetekend in de route. Dat betekent dat de kans groot is dat we ergens een versnapering kunnen krijgen. Bij een gezellig tentje (Café La Via) naast een AVIA-benzinestation  drinken we koffie met een smile in het schuin en met iets lekkers erbij: Rob neemt een muffin, Bianca uiteraard een pizzapunt en Brigitte gaat voor een donut.

De omgeving bestaat vooral uit bos en omgeploegde velden, maar ook met velden vol met een gewas wat we niet kunnen duiden. De dieren hebben waarschijnlijk een rustdag, want we zien er vrijwel geen een. We zien een mega-insectenhotel waar Rob direct jaloers op is. Het past echter toch niet in de achtertuin in De Meern. Er staat meer wind dan de afgelopen dagen, maar aan het einde lopen we toch allemaal in ons t-shirt, zelfs Bianca! Na 15,9 km zit het er op, een etappe die goed te doen bleek, zeker met het mooie weer van vandaag.

We besluiten naar de plaats Weiden te gaan, het is toch nog vroeg en we komen er toch langs. Weiden heeft een mooi en gezellig centrum. We lopen wat rond en drinken op een terras een drankje. Rob gaat voor een Jacob-Weizen. We gaan via de supermarkt naar huis, want we gaan barbecueën en we hebben nog niet alles in huis. We moeten wel een beetje op tijd barbecueën, want in april koelt het ’s avonds nog best snel en flink af.

We hebben heerlijke dingen gekocht: allerlei soorten vlees, maar ook komkommer, eiersalade en sla. We besluiten nog ergens wat te gaan drinken, want het is nog veel te vroeg om te gaan slapen. Bianca heeft op internet een kroeg gevonden waar live-muziek zou moeten zijn. Er is wel muziek, maar het is niet live. Het komt gewoon uit de stereo-installatie. Het is sowieso een nogal vreemde kroeg. De deur zit op slot, iemand moet de deur open doen. Het is er niet druk, maar we kunnen wat te drinken krijgen. Wijn hebben ze hier niet!  Brigitte en Bianca gaan dus maar aan de Malibu, maar nadat we dat besteld hebben, krijgen ze Malibu met sinaasappelsap geserveerd. Rob bestelt een Weizen-bier, dat hebben ze natuurlijk altijd. Dames bestellen nog een drankje en alles bij elkaar kost het slechts 10 euro. Niet duur. Het lijkt er op dat de kroeg voor de eigenaren een mooi excuus is om zelf een drankje te kunnen drinken en te dobbelen. We lopen nog even verder naar een andere kroeg. Hier wordt binnen gekaart door de lokale bevolking en na twee drankjes houden we het voor gezien. Het is nog altijd vrij vroeg, maar het is bedtijd voor ons.

Foto’s

Breekbrood

Breekbrood

Veel

Veel

Voorzichtig afdalen

Voorzichtig afdalen

Smile!

Smile!

Mooi pandje

Mooi pandje

Opgefleurd

Opgefleurd

Water

Water

Insectenhotel

Insectenhotel

Het rijk alleen

Het rijk alleen

Vogelhuisje

Vogelhuisje

Weerspiegeling

Weerspiegeling

Schwarzenbach

Schwarzenbach

Bewijsmateriaal

Bewijsmateriaal

Station Schwarzenbach bei Pressath

Station Schwarzenbach bei Pressath

Weiden in der Oberpfalz

Weiden in der Oberpfalz

Fraai versierd

Fraai versierd

Op een terras

Op een terras

Jacob

Jacob

Douwe Dabbert

Douwe Dabbert

Poort

Poort

De BBQ-kok

De BBQ-kok

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.