Etappe 52: Schwarzenbach bei Pressath – Oberwildenau

Oberwildenau

Etappedetails

 

Etappenummer 52
Datum 19 april 2019
Provincie/Deelstaat Beieren
Land Duitsland
Startpunt Schwarzenbach bei Pressath
Eindpunt Oberwildenau
Afstand in kilometers 20,9
Laagste en hoogste punt van de etappe in meters 378/424
Weer Maximumtemperatuur: 21 graden

Weertype: Zonnig

Horeca onderweg, nabij route Gaststätte Zum Hauptmann, Hüttener Strasse 33, Mantel
Vervoer Met de auto naar Oberwildenau. Met de trein naar Schwarzenbach bei Pressath. Na afloop  met de auto terug naar Windischeschenbach.

Verslag

Vandaag hanteren we een andere tactiek: we zetten de auto op het startpunt, wandelen naar het eindpunt en nemen dan de trein terug. De reden is dat de trein hier niet erg vroeg vertrekt. Het is vandaag Goede Vrijdag, Karfreitag heet dat in het Duits. De bakker is dicht vandaag, het is dus maar goed dat we veel crackers hebben. Die gaan mee en we gebruiken ze voor ontbijt. We hoeven dus niet met de trein, lagen al vroeg in bed en starten dus al rond half acht. We zien gelijk al 4 konijnen rennen, dat zijn al 4 dieren meer dan gisteren de hele dag! Het eerste deel lopen we door bos, in het Manteler Forst, door ons omgedoopt tot hindernisbos, want er liggen zoveel bomen en takken over de paden dat die naam goed past.

Bianca heeft al snel trek en dus begint ze aan haar ei. Het is tenslotte bijna Pasen en dan kun je niet genoeg eieren eten. Iets ten zuiden van het bos ligt het plaatsje Mantel. Mantel maakt deel uit van het Landkreis Neustadt an der Waldnaab en heeft een kleine 3000 inwoners. Wij drinken wat bij Gaststätte Zum Hauptmann. We lopen weer verder en in het centrum is de plaatselijke visvereniging forellen aan het bakken. Mensen staan hiervoor in de rij. Waarschijnlijk een jaarlijkse traditie in Mantel op Goede Vrijdag. Net buiten het dorp staan drie bankjes. Wij gaan hier zitten en eten onze crackers met pittige smeersels. We lopen vrolijk door en zijn rond half een op het station Luhu Wildenau.

We moeten even op de trein wachten, maar dat is geen probleem met het heerlijke weer van vandaag. In deze trein is geen automaat, maar we kunnen bij de conducteur kaartjes kopen. Altijd goed geregeld bij de Duitse spoorwegen. In Weiden waar we gisteren nog een kijkje namen, moeten we overstappen. Rob maakt in ons huisje heerlijke Aperol Spritz voor ons allemaal. We gaan nog even kijken bij een Biergarten en het blijkt er erg druk te zijn. Er is echter nog wel plek voor ons en we drinken het lokale bier Zoigl. Dat smaakt uitstekend!

Weer thuis eten we alle restanten van de barbecue van gisteren op. We gaan weer in een andere kroeg genaamd Zoiglwirtschaft Zum Posterer kijken. Ook hier is het gezellig druk. Eenmaal thuis blijkt Brigitte haar portemonnee kwijt te zijn. Rob en Brigitte lopen snel terug naar de kroeg en daar ligt hij op de grond. Dat was even schrikken!

Foto’s

Tot aan de hemel

Tot aan de hemel

Hindernisbaan

Hindernisbaan

Slechte camouflage

Slechte camouflage

Een ei hoort erbij

Een ei hoort erbij

Grüss Gott

Grüss Gott

Lekker weer

Lekker weer

Meanderent

Meanderent

Overweg

Overweg

Hebel drücken!

Hebel drücken!

Even rust

Even rust

Niet schieten!

Niet schieten!

Watertje

Watertje

Oberwildenau

Oberwildenau

Zoigl

Zoigl

Buiten op een terras

Buiten op een terras

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.