Etappe 58: Miltach – Viechtach

We treffen het met het weer

Etappedetails

 

Etappenummer 58
Datum 18 september 2020
Provincie/Deelstaat Beieren
Land Duitsland
Startpunt Miltach
Eindpunt Viechtach
Afstand in kilometers 17,7
Laagste en hoogste punt van de etappe in meters 391/529
Weer Maximumtemperatuur: 20 graden
Weertype: zonnig
Horeca onderweg, nabij route Onderweg is er nauwelijks horeca, wel bij de start in Miltach en na afloop in Viechtach. Bijvoorbeeld:
Emma, Stadtplatz 13, Viechtach
Vervoer Met de auto naar station Viechtach. Met de bus via Bad Kötzing naar Miltach. Na afloop met de auto terug naar ons huis in Viechtach.

Verslag

Vandaag is ons eindpunt het stadje Viechtach (ruim 8000 inwoners), waar we deze week ook onze bovenwoning hebben gehuurd. We hoeven niet ver te reizen, slechts een klein stukje met de auto naar het station van Viechtach. We ontbijten met pap en crackers, pikken bij de Edeka wat verse broodjes op en parkeren onze auto nabij het station. Bij de bushalte zien we een eekhoorn, het eerste en naar later blijkt laatste wild van vandaag. We nemen de (voor ons gratis) bus naar Bad Kötzing en stappen daar over op de bus die ons naar Miltach brengt. We denken een slaapplaats geregeld te hebben voor volgende week, maar krijgen laten bericht dat het toch al verhuurd was. Het wordt nog een hoop op en neer mailen om ons geld terug te krijgen, maar het lukt uiteindelijk na onze wandelvakantie.

Wederom prima wandelweer vandaag, zon en zo’n 20 graden is ons beloofd. In Miltach lopen we vanuit het plaatsje al snel de bossen in. Het pad is niet altijd even duidelijk t.o.v. onze GPS-route, maar met een paar keer een stukje verkeerd lopen en onze Kompass-app, komt het toch weer goed. Die extra meters zijn goed voor onze fysieke gesteldheid zullen we maar denken. Wat verderop in het bos, als we Höhenried al ruim voorbij zijn, lijkt het Rob een goed idee om een stukje af te snijden door dwars door het bos te gaan i.p.v. op de paden te blijven. Het afsnijden lukt uiteindelijk, maar het was erg ongemakkelijk, soms zelf licht gevaarlijk en of we er tijd mee gewonnen hebben is nog maar de vraag. De volgende keer volgen we weer gewoon de bedachte route!

Als we eindelijk het bos uit zijn, eten we een broodje in Untergschaidt (niet veel meer dan tien huizen/boerderijen bij elkaar). Met ons buik vol door bos en over akkerwegen via Wimbach, Lehen en Aurieden naar Ruhmannsdorf, waarbij we globaal gezien de loop van de rivier de Zwarte Regen volgen in zuidoostelijke richting. We zien nog een vervallen huis bij Steinhof en als we Tresdorf voorbij zijn, zien we Viechtach al liggen. Onderweg is er geen horeca vandaag, maar in Viechtach zijn er voldoende opties. Op de Stadtplatz in het centrum gaan we om 13:15 uur op het terras zitten bij Emma. Het is er goed toeven met een Weizen bier en we nemen er noedels en curry met kip bij, een mens moet toch lunchen. Vanaf de Stadtplatz is het nog maar een kleine 10 minuten lopen naar het station waar onze auto staat.

Als we weer bij ons huis zijn, gaan we lekker in de tuin zitten. Later frissen we ons lekker op en eten we alle restanten op van de vorige dagen. Het is weer een prima dag geweest en morgen kunnen we rustig aan doen, want de trein vertrekt dan pas om 9:39 uur en het is niet ver rijden er naar toe.

Foto’s

Hoe laat gaat de bus?

Hoe laat gaat de bus?

Tussenstop/overstap

Tussenstop/overstap

Welke kant moeten we op?

Welke kant moeten we op?

Daling voor de boeg

Daling voor de boeg

Rob's handige tussendoorweggetje...

Rob’s “handige” tussendoorweggetje…

Pas op voor appels op de grond

Pas op voor appels op de grond

Tijd voor een bammetje

Tijd voor een bammetje

We treffen het met het weer

We treffen het met het weer

Gewoon de weg volgen

Gewoon de weg volgen

Fraaie omgeving

Fraaie omgeving

We kunnen nog alle kanten op

We kunnen nog alle kanten op

Wandelen naar Athene is zo leuk

Wandelen naar Athene is zó leuk

Vervallen

Vervallen

Herdenkingsborden

Herdenkingsborden

Stadtplatz te Viechtach

Stadtplatz te Viechtach

Weizen bij Emma

Weizen bij Emma

Keuken van onze bovenwoning

Keuken van onze bovenwoning

Bijkomen van al dat gewandel

Bijkomen van al dat gewandel

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.