Etappe 65: Wernstein am Inn – Taufkirchen an der Pram

Schärding

Etappedetails

Etappenummer 65
Datum 28 augustus 2022
Provincie/Deelstaat Opper-Oostenrijk
Land Oostenrijk
Startpunt Wernstein am Inn
Eindpunt Taufkirchen an der Pram
Afstand in kilometers 19,19
Laagste en hoogste punt van de etappe in meters 306/409
Weer Maximumtemperatuur: 21 graden
Weertype: regenachtig
Horeca onderweg, nabij route Gasthaus zur Mariensäule, Innstraße 17, Wernstein am Inn
Voldoende horeca in Schärding
Gasthof Aumayr, Haberedt 8, Taufkirchen an der Pram
Vervoer Met de auto naar station Taufkirchen an der Pram. Met de trein naar Wernstein am Inn. Na afloop met de auto terug naar ons appartement in Leonding.

Verslag

We zijn vrijdagochtend vertrokken uit De Meern en hebben de nacht van vrijdag doorgebracht in het Avenon Privathotel Schwaiger Hof in Schwaig bei Nürnberg. Op zaterdag zijn we doorgereden naar ons appartement in Leonding, iets ten westen van Linz. Vandaag nemen we de trein van 10:01 uur van Taufkirchen an der Pram naar Wernstein am Inn. Het is nog wel een stukje rijden, dus we vertrekken deze zondag om 8:30 uur. Onderweg willen we nog stoppen bij een bakker, maar als we om de hoek tanken bij de OMV, blijkt dat ze daar ook broodjes verkopen. Waarschijnlijk wat duurder dan bij de bakker, maar wel zo gemakkelijk. Het belooft geen mooie dag te worden qua weer. Er is regen voorspeld, door de ene weerapp meer dan door de andere, maar allemaal geven ze aan: we houden het niet droog vandaag.

Op het station van Taufkirchen an der Pram kopen we na een uurtje rijden een groepskaartje en beleggen we alvast 3 broodjes met Smac. De trein is keurig op tijd en om 11:15 uur kunnen we dan ook starten, met de beloofde regen. Bianca heeft gisteren in Werl een nieuw geel regenjack gekocht, die kan ze gelijk testen vandaag. Het eerste deel lopen we zuidwaarts langs de rivier de Inn tot aan Schärding. Na enige tijd neemt de regen af en doen we onze regenjassen uit. Barokstadje Schärding (+/- 5100 inwoners) is zeer de moeite waard. In ieder geval het centrum waar we door lopen. Op de Oberer Stadtplatz vind je bontgekleurde woningen. De kleur van de gevel gaf vroeger aan wat voor soort activiteit er werd ontplooid, bijvoorbeeld blauw voor een bakkerij. Heden ten dage zal dat niet meer kloppen, maar het ziet er mooi uit. Wij drinken wat en nemen soep bij het Stadtcafé. We vervolgen onze weg in zuidoostelijke richting naar Pramerdorf. Daarvandaan weer naar het oosten. Als we het riviertje de Pram zijn overgestoken, lopen we richting de spoorlijn. We komen langs de lokale tennisvereniging waar zaterdag en zondagochtend een (groot?) feest was. Dat feest hebben wij helaas gemist. We kunnen het spoor hier niet oversteken, dus we houden rechts aan, richting de brug over het spoor. Een jongeman in de auto passeert ons en stopt. Hij vraagt ons waar we naartoe willen. Deze weg loopt dood, we moeten ietsje terug, dan komt het goed. Dank voor de info! We stijgen nu langzaam, maar gestaag. De regen neemt eerst weer iets toe en iets overdekts met bankje is er niet. We lopen door tot het station van Taufkirchen an der Pram.

We trekken een droog shirt aan en rijden naar Andorf, een dorp waar we vanochtend al doorheen reden en er gezellig uitzag. We drinken bij Kirchenwirt Andorf een Weizen (Bianca een dunkel Weizen) en bestellen iets uit de “Zur Jausn” lijst, wat voor “om te snacken” blijkt te staan. We krijgen een plank vol vleeswaren, smeersels en ander lekkers, met wat brood erbij. Erg lekker en veel waar voor je geld! Nog een klein uurtje naar huis waar we wat relaxen en dan gourmetten. Een prima eerste dag, ondanks wat regen.

Foto’s

Het juiste kaartje

Het juiste kaartje

Gestart in de regen

Gestart in de regen

Langs de Inn

Langs de Inn

De jasjes kunnen uit

De jasjes kunnen uit

Schärding

Schärding

In het centrum van Schärding

In het centrum van Schärding

Net Zuid-Europa

Net Zuid-Europa

Soep met brood

Soep met brood

Hibiscus

Hibiscus

Gaat het weer regenen?

Gaat het weer regenen?

Zo goed als droog

Zo goed als droog

Snacken in Andorf

Snacken in Andorf

Jausnen

Jausnen

Onze woonkamer

Onze woonkamer

Lekker gourmetten

Lekker gourmetten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.