Etappe 73: Ybbs an der Donau – Blindenmarkt

Verdiend!

Etappedetails

Etappenummer 73
Datum 19 april 2023
Provincie/Deelstaat Neder-Oostenrijk
Land Oostenrijk
Startpunt Ybbs an der Donau
Eindpunt Blindenmarkt
Afstand in kilometers 12,7
Laagste en hoogste punt van de etappe in meters 219/378
Weer Maximumtemperatuur: 10 graden
Weertype: grotendeels bewolkt
Horeca onderweg, nabij route Op het station van Ybbs is wel wat kleins te krijgen. Onderweg, ietsje van de route af, kun je wat eten of drinken in Neumarkt an der Ybbs. In Blindenmarkt aan het einde is voldoende te krijgen.
Vervoer Met de auto naar station Blindenmarkt. Met de trein naar Ybbs an der Donau. Na afloop met de auto terug naar ons huis in Amstetten.

Verslag

Het lijkt vandaag een nogal natte dag te worden en al in de loop van de ochtend. We besluiten om zelfs voor ons doen vroeg te starten en ook de etappe zo kort mogelijk te maken. Het is niet zo ver rijden naar het eindpunt van deze etappe: Blindenmarkt. Daar kunnen we naast het station parkeren en zo kunnen we al om 06:45 uur van start vanaf het station van Ybbs an der Donau. Het is niet de allermooiste etappe vandaag, maar dat komt deels omdat we hem zo kort mogelijk hebben gemaakt om de regen te vermijden. We volgen grotendeels een spoorlijn, meestal iets ten noorden en soms iets ten zuiden ervan. We lopen naar het westen en al snel kruisen we de rivier de Ybbs. Daarna ziet het er aardig uit bij een zandwinningsgebied, maar je mag het gebied uit veiligheidsoverwegingen niet in.

Bij Neumarkt an der Ybbs gaan we onder het spoor door en kruisen een drukke weg, de B1. Nog een aardig stukje om een klein water heen en dan komen we tot de conclusie dat we direct langs de B1 moeten lopen, omdat er geen voet- of fietspad is. Fijn is anders met al die voorbij razende auto’s, maar gelukkig is het maar een meter of 600. Bij Schloss Hubertendorf kunnen we de weg onderdoor en laten we het drukke verkeer achter ons. Als we ons meer tijd hadden gegund, omdat er geen regen aan zit te komen, dan was een veel mooiere en rustiger route via Ennsbach. Het laatste stuk zien we links van ons het spoor weer, gaan we snelweg A1 onderdoor en verder is het zo nu en dan wat huizen en veel akkers met daarachter een behoorlijk bos. We halen Blindenmarkt zonder een druppel regen. We zijn dan ook al om 9.30 uur binnen, na nog geen 13 kilometer. Later op de dag valt er nog genoeg regen, maar dan zitten we lekker binnen! Op de terugweg halen we bij de bakker van de supermarkt in Amstetten 3 gebakjes, waar we in ons huurhuis lekker van genieten terwijl de regen tegen de ramen tikt.

Foto’s

Vroeg op pad

Vroeg op pad

Zandwinning

Zandwinning

Bewolkt, maar droog

Bewolkt, maar droog

Tijd voor een broodje

Tijd voor een broodje

Schloss Hubertendorf

Schloss Hubertendorf

Selfie

Selfie

Lekker vrij wonen

Lekker vrij wonen

Triple selfie

Triple selfie

Welkom in Blindenmarkt

Welkom in Blindenmarkt

Pasen is al voorbij, maar weghalen is er niet bij

Pasen is al voorbij, maar weghalen is er niet bij

Verdiend!

Verdiend!

Abendessen

Abendessen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.