Etappe 74: Enns – Traun

Mooi weer en bloesem

Etappedetails

Etappenummer 74
Datum 20 april 2023
Provincie/Deelstaat Opper-Oostenrijk
Land Oostenrijk
Startpunt Enns
Eindpunt Traun
Afstand in kilometers 25,1
Laagste en hoogste punt van de etappe in meters 250/369
Weer Maximumtemperatuur: 15 graden
Weertype: licht bewolkt, vrij veel zon
Horeca onderweg, nabij route In zowel Enns als Traun is meer dan voldoende horeca, het zijn vrij grote plaatsen. Onderweg kun je bijvoorbeeld terecht bij Konditorei Baumberger, Marktplatz 4 in St. Florian. In Ansfelden zit naast de snelweg A1 (bij de Haider Strasse) een terrein met vooral fastfood.
Vervoer Met de auto naar station Traun. Met de trein naar Enns. Na afloop met de auto terug naar ons huis in Amstetten.

Verslag

We parkeren deze donderdag onze auto in Traun en nemen de trein naar Enns. Dat is hemelsbreed maar een klein stukje, maar er loopt geen rechtstreekse spoorlijn tussen deze twee plaatsen. We moeten dan ook via Linz waardoor het toch nog even duurt. Iets voor negen uur kunnen we ook echt van start en al snel komen we te wandelen op een ventweg naast een vrij drukke doorgaande weg, de Dr. Karl-Renner-strasse. Links en rechts veel bedrijven, niet bepaald het mooiste stukje Oostenrijk om te wandelen. Bij Kristein gaan we gelukkig weg van deze grote weg en wordt het meer dorp en weiland. We komen op een klein, modderig paadje. Volgens de GPS zou het pad nog een kilometer door moeten lopen en moeten leiden naar een onderdoorgang van snelweg A1. We vertrouwen (naar later blijkt zeer waarschijnlijk ten onrechte) niet dat die onderdoorgang er ook echt zit en keren om en kiezen een andere route waarbij we zeker aan de andere kant van de snelweg komen. Dat betekent wel dat we bijna 3 kilometer voor Jan Joker hebben gelopen vandaag. Wel goed voor onze conditie 😉 Een ander voordeel is dat we nu ook flink wat reeën zien in de velden op weg naar de A1.

We vervolgen onze route naar Samesleiten en lopen richting het wat grotere St. Florian waar we wat willen drinken. Ze zijn flink bezig met de weg ter hoogte van de Ipfstrasse (genoemd naar het water Ipfbach wat ernaast stroomt), maar wandelend hebben we er niet zoveel last van. In het centrum van St. Florian zit Konditorei Baumberger en daar hebben ze goede koffie met lekkere taart. Uitgerust vertrekken we weer in westelijke richting. Het is inmiddels zeer zonnig geworden als we Schloss Hohenbrunn passeren, wat tegenwoordig een jachtmuseum is. Wij nemen er geen kijkje en lopen flink klimmend richting een stuk bos waar we nog een hazelworm zien. Na het bos dalen we af naar Ansfelden, gelegen naast de snelweg A1. Er is een bedrijventerrein met allerlei fastfoodketens. Ook de KFC en daar gaan wij naar binnen voor onze frietjes, frisdrank en kip natuurlijk. We kunnen er weer even tegenaan. Tijd voor het laatste stukje waarbij we eerst nog wat bedrijvigheid hebben rondom de A1 voordat we op een heel modderig pad komen naast de rivier de Traun (zelfde naam als de plaats die er naast ligt en waar wij heen wandelen). Met kunst- en vliegwerk en schoenen vol modder, komen we aan het eind van dit pad. Het moeilijkste is achter de rug, nu alleen nog parallel aan het spoor naar het station van Traun wandelen. Al met al een mooie wandeldag, traditioneel afgesloten met een Weizenbier.

Foto’s

Op een klein stationnetje..

Op een klein stationnetje..

En zo is het!

En zo is het!

Op elk uur van de dag een eitje halen

Op elk uur van de dag een eitje halen

Mooi weer en bloesem

Mooi weer en bloesem

Schloss Hohenbrunn

Schloss Hohenbrunn

Wedstrijdje boomstam gooien gewonnen

Wedstrijdje boomstam gooien gewonnen

INRI

INRI

The only way is up

The only way is up

Hazelworm

Hazelworm

Weer wat horden genomen

Weer wat horden genomen

Bijna in het centrum van Ansfelden, de kerk is nabij

Bijna in het centrum van Ansfelden, de kerk is nabij

Lekker naar de KFC

Lekker naar de KFC

Best modderig het laatste stuk

Best modderig het laatste stuk

Modder en nattigheid overleefd

Modder en nattigheid overleefd

Een Weihenstephaner verdiend

Een Weihenstephaner verdiend

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.