Etappe 67: Riedau – Grieskirchen

Pauze

Etappedetails

Etappenummer 67
Datum 30 augustus 2022
Provincie/Deelstaat Opper-Oostenrijk
Land Oostenrijk
Startpunt Riedau
Eindpunt Grieskirchen
Afstand in kilometers 22,84
Laagste en hoogste punt van de etappe in meters 332/459
Weer Maximumtemperatuur: 23 graden
Weertype: zonovergoten
Horeca onderweg, nabij route In Neumarkt im Hausruckkreis is voldoende te krijgen, maar niet op maandag en dinsdag (slager open voor broodjes en frisdrank).
Voldoende horeca in Grieskirchen
Vervoer Met de auto naar station Grieskirchen. Met de trein naar Riedau. Na afloop met de auto terug naar ons appartement in Leonding.

Verslag

We wandelen steeds een beetje dichter bij onze standplaats in Leonding. Vandaag hebben we 40 minuten nodig om bij station Grieskirchen-Gallspach te komen, ondanks een tractor op de weg en een wegopbreking bij het station. Met 10 minuten vertraging (geeft ons ruim de tijd om op het andere perron een kaartje te kopen) vertrekken we naar het beginpunt van onze wandeling: Riedau. We wandelen al snel het plaatsje uit en gaan richting Pomedt. Daar is even onduidelijk of we wel verder kunnen, want de weg houdt op en een pad in de goede richting is niet te zien. Rob vraagt aan een vrouw de weg, maar deze vrouw lijkt zelf de weg een beetje kwijt. We spotten een bordje waarop staat dat een graspad langs het mais een wandelpad is, dus we gaan er van uit dat het goed komt. En dat komt het ook, ondanks het feit dat het hier en daar wat drassig is en het pad soms smal is en vol met brandnetels die we ternauwernood kunnen omzeilen. Wel zo prettig als je met korte broek aan loopt! Na een eerste klimmetje wordt ons pad versperd door een afzetting met stroom erop, bedoeld om de daar lopende schapen tegen te houden. We klimmen door langs de afzetting heen en komen we bij Pauzenberg met prachtige uitzichten alle kanten op. Na het dalen passeren we fruitbomen langs de weg. Dat zie je veel in deze regio. We “stelen” een appel (goed te eten) en een peer (veel te zuur).

Na enkele gehuchten zoals Hof en Untersameting met fraaie grote huizen, komen we in Neumarkt im Hausruckkreis aan. Op maandag en dinsdag is daar vrijwel alles gesloten qua horeca, maar de plaatselijke slager is nog net open begin van de middag en biedt uitkomst. Twee broodjes buikspek, een broodje schnitzel en 3 flesjes fris rijker wandelen we weer naar buiten. Op een bankje rusten we wat uit en werken we alles naar binnen. Na wat buitengebied wacht ons na de gehuchten Grubhof en Vatersam een korte, stevige klim voordat we weer kunnen afdalen naar Taufkirchen an der Trattnach. Op een bankje met fraai uitzicht puffen we even na van de klim. Daarna is het alleen nog maar vals plat naar beneden langs de doorgaande weg naar Grieskirchen via Obertrattnach, Niedertrattnach en Tolleterau. Een paar kilometer voor het einde krijgt Brigitte last van haar linkerknie. Op karakter haalt ze het centrum van Grieskirchen. Op de Stadtplatz vinden we een mooi plekje waar ze ijscoupes serveren, maar gelukkig ook een lekker drankje. Bianca neemt een combinatie: Aperol spritz met een bolletje citroenijs erin. Rob en Brigitte gaan voor een lokale Weizenbier. Weer een mooie toevoeging op de Untappd-bierapp van Rob.

Thuis maken we macaroni en genieten we op ons balkon van een mooie nazomeravond. We hebben besloten morgen een dag niet te wandelen. Zo kan de knie van Brigitte even bijkomen en het gaat woensdag toch vrijwel de hele dag regenen is de verwachting. Donderdag weer aan de wandel.

Foto’s

Stroomhuisje

Stroomhuisje

We zitten in de put

We zitten in de put

Kleurrijke wandelaars

Kleurrijke wandelaars

Op naar de top

Op naar de top

Nice view!

Nice view!

Uitzichtje

Uitzichtje

Toppers

Toppers

Hij heeft er zin in

Hij heeft er zin in

Welkom in Untersameting

Welkom in Untersameting

Pauze

Pauze

Kabouterland

Kabouterland

Taufkirchen an der Trattnach

Taufkirchen an der Trattnach

Gele Zonnehoed (Rudbeckia)

Gele Zonnehoed (Rudbeckia)

Tuinieren langs de weg

Tuinieren langs de weg

Grieskirchen bereikt (op karakter)

Grieskirchen bereikt (op karakter)

Hoera, langste afstand ooit op Strava

Hoera, langste afstand ooit op Strava

De was droogt in de keuken

De was droogt in de keuken

Pasta als diner

Pasta als diner

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.