Even voorstellen


Bianca

Nooit gedacht dat ik nog eens aan zo’n tocht zou beginnen.. Maar geef maar toe, het is een goed excuus om eens wat meer van Europa te zien! En dat we veel gaan zien en beleven, dat gaat zeker gebeuren. Dus toen Rob met dit idee kwam, hoefde ik niet lang na te denken en heb eigenlijk meteen ingestemd met deze toch wat aparte wandeling. Ik weet, we gaan er wel even over doen, maar dat is ook de uitdaging! Leuke plekjes ontdekken, genieten van de natuur en hindernissen zullen we vast ook tegenkomen. Maar stap voor stap komen we dan dichter bij Athene. Ter voorbereiding heb ik mijn portemonnee getrokken en bij Bever een paar nieuwe wandelschoenen en een nieuwe wandelbroek aangeschaft. Daar kan het dus niet aan liggen…

Brigitte

Brigitte van Utrecht naar Athene. Voor iemand van 1 meter 50 groot is dit avontuur met recht een uitdaging. Wel een leuke uitdaging natuurlijk! Wandelen in Nederland heb ik veel gedaan: het Pieterpad, het Utrechtpad en Het Groene Hartpad heb ik gelopen en zo kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen. De afgelopen jaren heb ik nog vanaf de zijlijn gezien hoe vriend Jan van Amsterdam naar Nice is gewandeld. Nu is het ook voor ons zover, 10 april 2016, stonden we in Utrecht bij de Dom voor de eerste wandeling. Hoe lang gaan duurt het ons dit traject te voltooien? Hoe ver wordt het uiteindelijk? We gaan namelijk onze eigen route bepalen en maken op die manier ook gelijk het Marskramerpad (het stuk van Klarenbeek tot Bad Bentheim) eindelijk af. Hier zijn we lang geleden mee begonnen, om precies te zijn in december 2011. Eigenlijk maakt het niet uit hoe lang het duurt zolang het maar leuk blijft en wij fysiek in staat zijn om dit te blijven doen. Nu nog geen probleem, maar op de verwachte einddatum: augustus 2038 (een pure gok) ben ik al 67 jaar.

Rob

Al jaren roep ik dat ik eens van Athene naar huis wil lopen in de veronderstelling dat dat er pas van gaat komen als we met pensioen zijn. Maar waarom zou je dat afwachten? Laten we gewoon beginnen en die kant op lopen, stukje voor stukje. Een goed excuus voor leuke weekendjes weg en wat later op de route worden de weekendjes waarschijnlijk minimaal een week gezien de reistijd. Toen zeiden Brigitte en Bianca opeens “dat is goed, laten we van start gaan”. We maakten, zonder al te veel na te denken over de enorme lengte van de route (+/- 4500 wandelkilometers??) en welke hindernissen we onderweg tegen gaan komen, de keuze om van start te gaan. Het gaat misschien wel 25 jaar duren om op deze manier bij de Akropolis te komen en misschien doen we het laatste stuk wel met wandelstok of rollator of helemaal niet, maar dat geeft niets. Het gaat tenslotte om de reis, niet om de bestemming.