Kennedymars 2020


Een privé Kennedymars voor Rob en Jan op 27 juni 2020

Het eerste weekend van juli zouden wij meedoen aan de Kennedymars (een wandeltocht van 80 kilometer) in Someren. Corona gooit roet in het eten, dat evenement gaat niet door. Maar als we niet met 2000 mensen kunnen wandelen, dan creëren we gewoon onze eigen Kennedymars!

Wat hebben we gedaan?

Op zaterdag 27 juni gingen we om 04:00 uur op pad. We wandelden de volgende ronde van precies 80 kilometer, met de klok mee:

De Meern – Utrecht – Bunnik – Odijk – Driebergen – Doorn – Cothen – Schalkwijk – Tull en ’t Waal – Vreeswijk – IJsselstein – De Meern

Hieronder zie je onze route:

Je kunt de route ook hier zien op Afstandmeten.nl.

Wil je deze Kennedymars, of een deel daarvan, zelf lopen? Hier heb je het gpx-bestand.

Rond 22:00 ‘s avonds waren we weer binnen, het ging prima en was erg gezellig met alle meelopers. Wie weet doen we het in 2021 gewoon weer!

Nationaal MS fonds

Logo MSfonds

We hebben onze prestatie gekoppeld aan een goed doel en wel het Nationaal MS fonds. Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalverschijnselen optreden. In Nederland hebben ongeveer 17.000 mensen MS. Hier komen jaarlijks zo’n 800 mensen bij. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Een oplossing voor MS is er niet. Er zijn medicijnen om de ziekte af te remmen, maar genezende middelen bestaan nog niet. We dragen graag een klein steentje bij aan onderzoek op dit gebied.

De (naar boven bijgestelde) eindstand is 472,50 Euro. Dit is inmiddels overgemaakt naar het MS Fonds. Hartelijk dank aan iedereen die gedoneerd heeft!

Groeten van Rob Maijenburg en Jan Welleweerd